Maison la Chenais Reserve Rose Pays d'Oc IGP

De wijn is een blend van grenache, syrah en cinsault. Een karaktevolle rosé met het sap van de grenache en cinsault en het kruidige karakter van de syrah. Dit is niet zomaar een rosé, maar een frisse wijn met spierballen. De wijn is heerlijk fruitig, kruidig en zacht.

€ 5.85

Maison la Chênais is een plek in de Languedoc die deel uitmaakt van de geschiedenis en die sinds lang aan wijnbouw is gewijd. De groene eik, die symbool staat voor een lang leven, groeit hier en domineert het terrein.

De wijnstok en de eik hebben zich altijd al bij elkaar thuis gevoeld. Deze boom, die samen met de Aleppo-den zo karakteristiek is voor het zuiden van Frankrijk, is nog altijd alom vertegenwoordigd in de ‘garrigue’, het zo typerende landschap van kreupelhout en stekelbosjes. Met de wijnstok deelt de eik dit dorre, maar o zo kleurige en geurige landschap dat de mens en de wijn tot inspiratie dient. Het is hier dat de familie Vic zijn druiven verbouwt, waarvan smaakvolle wijnen worden gemaakt die uitdrukking geven aan dit unieke terroir. Geniet ervan in goed gezelschap. En als dat kan in de schaduw van een oude eikenboom zal dat een onvergetelijke ervaring opleveren.

Soort Rose
Inhoud 0,75 ltr
Jaargang 2020
Alcohol percentage 12,5%
Afdichting Schroef
Appellation d'OC
Druiven grenache, syrah en cinsault
Doos inhoud 6 flessen