Sartori L' Appassione

Levendig granaatrood van kleur.

De neus biedt intense aroma’s van rood fruit en specerijen. De smaak is krachtig, vol en droog, met een fluwelen textuur met heel aangename aroma ´s van donkerrood en gedroogd fruit.

€ 8.75

Afkomstig uit de heuvels ten noordenwesten van Verona. Het gebied kent een bijzonder beschut klimaat, met een heel lang, stabiel najaar dankzij de nabijheid van het Gardameer, het grootste zoetwater reservoir van West Europa, terwijl het, aan de voet van de Monte Lessini, wordt beschut tegen koude wind vanuit het noorden.

De druiven worden direct tijdens de oogst al in kleine bakjes gelegd om dan gedeeltelijk in te drogen, tot begin november. Dan volgt een langzame vergisting, waarbij de jonge wijn lang met de schilletjes en de ‘ lie ’ in contact blijft, gevolgd door een appel melkzure vergisting.

Daarna rijpt de wijn nog een aantal maanden in grote eikenhouten vaten. Na botteling rijpt hij verder op fles. Dit alles verleent de wijn een delicaat, fruitig karakter met een extra diepte door het ingedroogde fruit.

Soort Rood
Inhoud 0.75 ltr
Jaargang 2018
Alcohol percentage 13.0%
Afdichting Kurk
Appellation Trevenezie
Druiven Corvina (Veronese)
Doos inhoud 6 flessen