Wijnhuis Sartori di Verona

Wat eind 19e eeuw begon met een eigen wijngaard van Pietro Sartori om zijn hotel van goede wijn te voorzien is in vier generaties uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnproducenten van Veneto: Sartori di Verona. Nog altijd gevestigd op het familiewijngoed in Negrar, in het hart van Valpolicella Classico, heeft de export een grote vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie.

Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden. Samen met de bekende oenoloog Franco Barnabei beheert men de groei van de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn.


De stijl van Sartori variëert van klassiek gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de verrukkelijke ‘Regolo’, een fraaie Ripasso en de uitgesproken Amarone della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend.

Intens robijnrood van kleur. Verrukkelijke geur van gul, uitbundig roodfruit. In de mond is de wijn fluweelzacht met volop fruit.

€ 6.90

Levendig granaatrood van kleur. De neus biedt intense aroma’s van rood fruit en specerijen. De smaak is krachtig, vol en droog, met een fluwelen textuur met heel aangename aroma ´s van donkerrood en gedroogd fruit.

€ 8.75

Deze witte wijn is fonkelend lichtgeel van kleur. Hij heeft een zuivere geur van de druif met een mooi evenwicht tussen de fruitexpressie en frisheid.

€ 7.85

Pinot Grigio is een druif met een zachtroze schil. Na een lichte persing blijft het sap in contact met de schilletjes. Pas wanneer er netvoldoende kleur aan onttrokken is volgt de persing.

€ 7.15

Bleekgeel van kleur met een gouden weerschijn. Zuivere, verfijnde geur; nuances van exotisch fruit, bloesem, wit fruit en een klein vleugje steenfruit.

€ 6.80
Toont 1 - 5 van de 5 items